Wednesday, July 10, 2013

Mi-e somn

Am dat azi examenul la franceză. Eram sigură că după ce termin, o să po' să pun pe foc cartea (vorba vine, o păstrez, e super faină - mă rog, se cheamă reader! şi sper să mă mai uit pe el) şi n-o să mă mai gîndesc la limba asta pînă semestrul viitor (în ideea că examenul a fost o maaare reuşită, detalii next uik, cînd aflăm ce şi cum). Pe drum spre casă m-am luptat cu un examen "de probă" la ebraică, la care mi-am prins cu drag urechile. Şi-n timp ce cugetam la ebraică, mă trezesc că-mi mai vin idei pentru eseul din examenul de la franceză. WTF? Oaaaaai? Dacă tot nu mi-au venit la examen ideile astea, sincer n-am nevoie de ele acum. Treaba a continuat şi spre seară, creieraşul meu procesează în continuare, mititelul.

Poate mi se trage de la faptul că pînă acum, în practică, atunci cînd am avut de făcut eseuri la franceză le-am scremut pardon o zi-două şi azi (şi şi acu' două săptămîni) a trebuit să fac eforturi supraomeneşti să compun aproape un eseu în juma de oră (ăla a ieşit oke), iar azi unul întreg, plus gramatică şi încă chelcăşoz într-o oră juma, hai o oră 40 min. Uel. Deci se poate, dar numai în condiţii de ştres la universitate. E frumos aşa? Aş dori să scriu şi eu ca un student normal în cîteva ceasuri (2-3) ceva decent. Poate viitorul are surprize plăcute pentru mine!

În altă ordine de idei, doresc să vă informez despre temele minunate la ebraică, anume diverse fragmente de tradus din Vechiul Testament - profesoara ne-a zis ce avem de tradus acasă la prima oră de curs din semestrul ăsta. Cu cît fac mai multe, cu atît sînt mai umane, ce chestie, cine-ar fi crezut?!
Aşa, şi despre traficul de biblii de la noi din casă, traducerile trebuie făcute în germană, eu am o biblie în română şi o variantă de pe net în engleză, aşa că merg cu miloaga la tatăl lui P. dă şi tu VT nu fi acesta! Bine, da' vezi că-mi trebuie mîine seară! No bine!

O da, numai cu ordine funcţionează totul, în încheiere doresc să precizesc căci n-am cînd să-mi mai fac temele la ebraică acum, astea de azi pe poimîine, fincă se lovesc cap în cap cu preparaţiunea pentru alte egzamene. Uel. Vă ţin la curent, mulţămesc de atenţie!

PS Crecă n-am fost foarte clară, da' crecă mi se trage de la faptul că aşa-s io, plus poligloţeală! :D

24 comments:

  1. Dacă n-ai fost clară să-ți zic sau să mă limitez cu întrebarea: dar tatăl lui P. de ce nu ți-a dat VT pe loc, citește seara sau dimineața din el?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monica,
      mi l-a dat pe loc, ai vru' să zici de tot? E o traducere a lui Luther (foarte fantezistă, btw) şi da, tatăl lui P. citeşte din Biblie - el zice că zilnic, io nu crecă chiar zilnic, da' oricum des şi are nuj cîte traduceri :-), da' restu' au duar NT, care io n-am de tradus. :-)
      Am mai scris io pe undeva că o fo în ceva grup de studiu al Bibliei (la vremea aia mi s-a părut oaaaa, după aia am cunoscut destui pasionaţi de "căutarea adevărului") şi crecă mai merge şi discută, că i-am zis că traducerea lu' Luther e de fapt cam pe lîngă şi i-am demonstrat cu textu'-n faţă şi-atunci a zis că la ultima lor întîlnire s-or nimerit că toţi aveau o altă traducere, adică or avut vreo 6 versiuni de text. Ayyy ce m-am lungit!

      Delete
    2. ”aşa că merg cu miloaga la tatăl lui P. dă şi tu VT nu fi acesta! Bine, da' vezi că-mi trebuie mîine seară! No bine!” dacă nu pui linii de dialog eu ce să cred? Deci ți l-a dat pe loc doar că diseară trebuie să i-l dai înapoi! Să nu faci adnotări pe el!

      Delete
    3. O să-ncerc să reintroduc liniile de dialog! :-)
      Diseară tre' să-l returnez, exact. Nu fac mîzgăleli niciunde :-). Doar în readere............

      Delete
  2. Io zic ca e mai bine sa iasa eseul mai repede la examen si mai greu acasa decat invers... si mie la fel mi se intampla, plus ca la examen parca n-am nici asa multe greseli, pe cand atunci cand ma screm(ei, na, asta e) la lucrarile de semestru trebuie sa filtrez textul de 2,3 ori prin corectoare... ce mai mananc la accente si ce ma mai joc cu sintaxa frazei, ca la mama romana. :)))

    Deci bafta maxima si trafic spornic! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cora_, să ştii că da, da' la egzamen am optservat că am depăşit momentu' panic pe care-l aveam în adoleşcenţă aaalei fata din faţă deja a scris trei pagini şi eu îs la prima frază aleeeei. Adică m-am uitat oleacă-n public şi-apoi mi-am văzut de ale mele.
      Da' crecă am scăpat vreo două-trei furculisioane, dacă n-am avut unde să verific (repede pe net...) :D Am recitit eu opera de fo doo ori, da' nu mi-au venit sinonimele pe tavă, aşa că am lăsat. Undeva unde cred eu că a fost o formulare fuaaarte fantezistă am trîntit un smiley :-)

      Senks senks, să fie!!

      Delete
  3. andrenalina de pe scaunul de examen nu se compara cu lenea de pe canapeaua de acasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arakelian,
      adevărat grăit-ai! Acasă trebuie să vin din juma în juma de oră să verific un cuvînt pe net (durează prea mult să caut în dicţionar!! :D), dacă tot îs acolo, ia să vedem, s-a mai comentat ceva la leguma? da' a scris cineva ceva pe tuităr? ah ştii ceva ia să fac o pauză mică!!! apoi să-mi mai iau cafea, să văd dacă are pisica apă, stai că mi-e foame plus că tadam am iar de căutat un cuvinţel :-)

      Bine, exageresc pe alocuri, dar nu foarte tare! :-)

      Delete
  4. Eu pățeam așa la extemporalele de la mate. La școală nu prea aveam idee cum să rezolv problemele, ba chiar mă gândeam vag "da' am făcut noi așa ceva în clasă?" și dup-aia nu mai doream să cuget la dezastru. Eh, ghinion - că seara, înainte să adorm, le rezolvam pe toate-n gând.

    La tine e totuși mai bine, că tu știi și la examen, nu numai după. :D

    ReplyDelete
  5. Hihi, io nu folosesc cuvîntu' extemporal. Ai min îl ştiu, da' nu-l folo, prefer lucrare de control. http://dexonline.ro/definitie/extemporal :-) cică vine din germană, bine, din latină, da' orşicîtuşi. sînt convinsă că erau şi extemporale anunţate. :-))
    La tine e mai bine, că nu îţi mai baţi capul cu studii extemporale etc. acuma! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am scris așa că e mai scurt decât lucrare de control, nu mă gândeam la filozofii (nici nu-s sigură c-am știut vreodată că exptemporalele erau neanunțate). Că și noi ziceam lucrare de control de obicei.

      Nu știu, uneori mă gândesc că mai bine aș mai face o școală decât tot rapoarte. :D

      Delete
    2. Eu știu de lucrare de control, spusă calm și de „extemporal” urlat amenințătoriu mai ales de proful de mate. Altfel habar n-aveam de diferență.

      Delete
    3. este că vă e dor de şcoală? :-))))))))

      Delete
    4. De vacanța de vară.

      Delete
    5. pfai ce chestie! aici vacanţa "mare" are 6 săptămîni! la elevi zic. pfuai.

      Delete
    6. Ar trebui să fie ilegal să ai vacanță de vară mai mică de două luni.

      Am citit pe Yahoo UK că englezii se gândesc să reducă vacanța lor de vară (care-i tot de șase săptămâni amărâte). Că cică asiaticii au mai puțină vacanți și uite ce bine le merge. Ce să zic, că de aia-s elevii proști că au prea multă vacanță!

      Delete
    7. ce idee stupidă! crecă nici profesorii nu sar în sus de bucurie la asemenea propuneri! :D

      Delete
  6. hihi, mi-a plăcut dară cu estemporalu'! ia hai să ieşim oleacă din timp şi să facem poezii şi filosofeli! :-)

    nu e niciodată prea tîrziu. poate te faci nuj ghid turistiq pentru tine însuşiţi (a ce frumos am zis!) sau critic la marea artă! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai, Vio, dar critic sunt. Doar la arta modernă doecamdată, dar promit să mă extind și ăi mai bătrâni.

      Delete
  7. vreau să cumpăr cartea de critică pe care ai s-o publici cu siguranţă! :D

    ReplyDelete
  8. nu stiu cum se face, dar eu mereu dupa ce termin cu sesiunea, abia atunci am chef cu adevarat de invatat! si idei bune :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. te rog să nu-mi dai idei! :-))) adică planuri am, da' sper să am olea de succes cu ele şi-n sesiune, nu numa'........ :D

      Delete
    2. Învață pentru sesiunea următoare. Hihi, ce spirituală sunt!

      Delete
    3. gruaznic de spirituală, ca să zic aşa! :O
      din păcate mai există şi o postsesiune, ca să nu zic re-uri!! :O

      Delete